lachgas

Wat is lachgas eigenlijk en wat zijn de effecten daarvan?

Blog

Je hebt echt wel eens een keer iets gehoord over de stof lachgas. Dit gas is onder de jongeren in Nederland super populair. Veel jongeren vinden het leuk om een paar ballonnetjes te doen bij het uitgaan of bij een andere gelegenheid. Vandaag de dag is dit niet meer zo gek, het is echt zo dat er lang niet zoveel nadelen zitten aan het gebruik van het gas als aan overmatig veel alcohol drinken. Misschien heb je ook altijd al wel eens een keer lachgas willen proberen maar heb je geen idee wat de effecten zijn. In dit artikel gaan we kijken naar lachgas, zo zie je gelijk wat dit dan precies met je doet!

Het gas– de geschiedenis van het gas

Lachgas is toch wel bijzonder spul. Van oorsprong gebruiken ze dit gas in de medische wereld. Zo kon je het vrij vaak terugvinden bij de tandartspraktijk. Alleen kwam men er al snel achter dat je het gas ook zo kunt nemen om er een grappig gevoel van te krijgen. Eerst kon men alleen maar het medische gas gebruiken, alleen het duurde niet lang voordat de mensen ook door begonnen te krijgen dat je high werd van het gas van een slagroomspuit. Vandaag de dag is het mogelijk om een lachgaspatroon te kopen.

De effecten van dit gas

De ‘high’ van het gas is van hele korte duur. Over het ben je maar een minuutje van de kaart als je het gas gebruikt. Hierdoor is het dan ook een soort drugs die je kan gebruiken wanneer je met je vrienden aan het stappen bent, op die manier ben je ook weer mooi snel nuchter. Wanneer je dit gas ook gebruikt dan krijg je meestal een licht gevoel in je hoofd, het lijkt eigenlijk een beetje alsof alles langzamer gaat dan normaal. Mensen beschrijven het ook wel eens als een dronken gevoel.

Niet gaan combineren

Je kunt het beste het gas niet gaan combineren met alcohol of met een andere soort drugs. Door deze combinatie is het zo dat het vrij snel fout kan gaan, hier heeft niemand echt zin in. Je moet dus niet te hard van stapel gaan wanneer je het nog nooit van je leven genomen hebt. Je kunt op dit moment nog altijd op een legale manier aan jouw gas komen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om ook eens te proberen.

Geef een reactie