Zijn er ook elektrische shovels?

Blog

In Nederland worden er verschillende shovels gemaakt. Een shovel heeft een verticaal beweegbare bak en hiermee kan een shovel niet alleen grond verplaatsen maar ook spullen optillen en vrachtwagens laden. Ze hebben het voordeel dat ze geen schade kunnen toebrengen aan bestrate wegen, maar als nadeel hebben ze veel minder grip.

Hoe ziet een shovel eruit?

Een shovel of wiellader, ook wel laadschop genoemd, is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet. Er kunnen in de hefarm verschillende voorzetstukken gehangen worden, zoals een dichte bak, puinbak, palletvorken, stenenklem, hijsmast, stenenrotator of een veegbezem. Er zijn nog veel meer voorzetstukken, maar deze worden het meest gebruikt in Nederland. Een shovel heeft ook een knikbesturing, waardoor deze zeer wendbaar. Erg makkelijk voor snelle transporten dus. Door een knikbesturing in combinatie met een geringe breedte kan de machine op veel gevarieerde plekken worden ingezet.

Ben jij een shovelmachinist?

Je kent het wel, er zijn makkelijkere manier om afval en/of materialen te kunnen verplaatsen. En je wilt graag een shovel kopen. Je komt veel advertenties tegen met shovel te koop en raakt geïnteresseerd. Een shovelmachinist is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden zoals het verplaatsen van grond, egaliseren van terreinen en het laden en lossen van materialen. Een andere benaming voor shovelmachinist is machinist grondverzet, afhankelijk van de soortwerkzaamheden de machinist heeft.

Zelfs stratenmakers gebruiken de shovel

Het beroep van shovelmachinist wordt door veel mensen uitgeoefend. Shovels zijn namelijk van zeer klein tot zeer groot te verkrijgen. Ook stratenmakers maken hier gebruik van om bijvoorbeeld mechanisch te kunnen bestraten. Het werkt efficiënt en tijdbesparend. Het is een breed beroep, omdat een machinist verantwoordelijk kan zijn voor uiteenlopende werkzaamheden, afhankelijk van je werkgever. Ook afvalwerkers maken er goed gebruik van. Zij kunnen makkelijk en efficiënt hun afval vervoeren. Zo laat de shovel maar zien hoe populair hij is.

Welke heb ik nodig?

Als je een shovel gaat aanschaffen, moet je op verschillende factoren letten, zoals de tellerstand, het bouwjaar, het merk, welke euronorm hij heeft en het laadvermogen, afhankelijk van de werkzaamheden.

De shovel is er nu ook in het elektrisch. De gemeente Amsterdam heeft de eerst volledige elektrische shovel van Nederland in gebruik genomen. Dit allemaal in het teken van het verbeteren van de luchtkwaliteit in Nederland. Er zijn er nog niet heel veel op de markt, maar als je er een vindt is het zeker weten de moeite waard om een testrit te maken. Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar voor de shovel. Een uitdagende en vooruitziende toekomst.

Geef een reactie