De belangrijkste onderdelen van een gaming pc

Blog

 

Als je van videogames houdt zul je al snel voor de keuze staan op wat voor platform je de videogames gaat spelen. De meest populaire keuzes zijn Xbox of Playstation consoles of natuurlijk spelen op de computer. Als je graag op de bank zit en met vrienden Fifa speelt dan is een console waarschijnlijk de beste keuze. Maar als je graag serieuze schietspellen speelt dan kun je beter voor een computer gaan. Videogames zijn voor een pc over het algemeen best wel zwaar om te draaien. Daarom raden we aan te kiezen voor een goede game pc. Een game pc bestaat uit verschillende onderdelen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste onderdelen van een gaming pc.

Processor

Ten eerste is er natuurlijk een processor. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de computer aangezien als het ware het brein is van de computer. Met een goede processor kun je de beste videogames draaien maar het is ook belangrijk wanneer je bijvoorbeeld grafisch werk doet op je computer.

Videokaart

Naast de processor is het allerbelangrijkste voor je gaming pc, de videokaart. De naam zegt het al, de videokaart zorgt ervoor dat computer de games kan afspelen en alle grafische kanten aankan. Samen met de processor is de videokaart het hart van je pc, de onderdelen die nodig zijn voor goede prestaties.

Koeling

Goede prestaties op je computer kosten energie, en energie gebruik zorgt voor hitte. Wanneer je geen koeling hebt voor je processor dan zal deze snel zo heet worden dat hij kapot brandt. Daarom hebben goede computers een koeling. Er zijn twee soorten koelingssystemen. Je hebt een klassieke koeling en een waterkoeling. Als je een computer hebt die hoge prestaties levert is een waterkoeling het meest effectief. Ook is het vaak zo dat de koeling veel herrie kan maken. Met een waterkoeling heb je hier niet zo’n last van. Als je gaat voor een custom waterkoeling die specifiek voor de pc gemaakt is dan kan het zelfs een heel mooi visueel effect geven.

Opslag

Natuurlijk heeft een goede computer ook opslag nodig om de videogames en andere bestanden op te slaan. Vroeger waren dit voornamelijk HDD-kaarten maar tegenwoordig heeft de SSD kaart zijn intrede gedaan. Deze SSD-kaarten zijn veel stabieler en ook veel sneller dan HDD-kaarten. Daarom raden we aan voor je gamecomputer een SSD kaart te kiezen. Je hebt wel zo’n minimaal 500GB nodig om de games op te slaan.

Geef een reactie