Laatst een Gaming PC gekocht en sindsdien verslaafd

Blog

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik een beetje verslaafd ben geraakt aan gamen. Daarbij is het ook vakantie dus aan tijd is geen gebrek in tegenstelling tot de normale werkweken. Het is zelfs af en toe zo leuk om te blijven gamen dat ik de tijd uit het oog verlies.

Mijn persoonlijke game-ervaring

Ik hield altijd al erg van gamen. Ook kwam ik natuurlijk gewoon regelmatig buiten en speelde met speelgoed als Lego en Playmobil, maar ik kwam vanaf ongeveer toen ik elf was in contact met computerspellen. Ik kreeg mijn allereerste Playstation voor mijn twaalfde verjaardag met daarbij het spel FIFA. Al snel was ik van 1 uurtje per dag tot elke avond aan het gamen. Later toen ik weer wat wat ouder was, leerde ik ook dat je computerspellen op je eigen computer kon doen. Ik had hier mogelijk nog niet veel ervaring mee, omdat ik zelf geen computer had. Ook had ik daar lang niet genoeg geld voor. Dus de enige optie zou dan de computer van mijn ouders zijn. Ze vonden eigenlijk dat ik al genoeg gamede, daarom durfde ik ze niet te vragen of ik zo eens op hun computer mocht spelen. Na veel onderhandelen, mocht ik dan toch eindelijk tot maximaal 2 uur per week achter hun computer.

Nieuwe ontwikkelingen en een betere ervaring.

Tot nu toe dacht ik altijd dat je computerspellen gewoon kon spelen op de iMac of de PC. Dus alleen die computers en niet meer. Een Gaming PC was een apparaat waar ik toen nog niet van gehoord had. Dit hoorde ik van een vriend die op technisch gebied zeer gevorderd is. Hij kon me meer vertellen over dit apparaat. Ik wilde hier meer over weten en kwam tot de conclusie dat het veel krachtiger en veel geschikter is voor gamen dan een standaard computer. Ik zal hierbij een voorbeeld geven. Momenteel heb ik zelf een Macbook Air uit 2015 waarop ik het Sims 4 spel heb staan. Dit is sowieso al een grote download van zichzelf. Dat wil zeggen dat het aardig wat ruimte van je harde schijf inneemt. Dit vond ik nog niet eens het meest vervelende. Wat ik vervelender vond, was dat mijn laptop erg snel verhit raakte en veel geluid maakte wanneer je actief bent met het spel. Een Gaming PC is hierop ingesteld en maakt het gamen dus prettiger voor je. Een Gaming PC is over het algemeen wat duurder dan een gewone PC. Maar het is het echt waard!

Geef een reactie