Wow, zorg jij straks voor innovatie?

Blog

Bijna elke week verschijnt er in het nieuws wel een nieuwe soort Iphone, Samsung telefoon of andere vette smartphone. De innovaties vliegen je om de oren en het lijkt of alle vernieuwingen alleen nog maar op het gebied van telefoons en tablets zijn. Dit is echter niet waar. Hoewel het misschien niet op televisie komt, blijft er veel veranderen op het gebied van technologie. Nieuwe uitvindingen, ontdekkingen en apparaten. En jij kan aan deze innovaties bijdragen. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder.

Crowdfunding, wat is het?

Normaal moeten ondernemers, uitvinders of andere creatievelingen naar de bank als ze financiële hulp nodig hebben om hun idee uit te voeren. Niet altijd kunnen ze de hoeveelheid geld krijgen die ze nodig hebben. Als de bank aan elk ‘beste idee van Nederland’ geld zou geven, dan zou de kas nu natuurlijk allang helemaal leeg zijn. Daarom is er een andere manier gevonden om geld te verzamelen voor projecten: Crowdfunding. De naam zegt het eigenlijk al, dit is het financieren van je project door geld te vragen aan het publiek. Iedereen die het project interessant vindt, zoals jij, kan een zelfgekozen hoeveelheid geld investeren. Vaak krijgen de investeerders hiervoor een beloning terug, zoals bijvoorbeeld een deel van de uiteindelijke opbrengst of het product zelf.

Waar investeer jij in?

Waar moet je nou in investeren als je aan crowdfunding wil doen? Het antwoord is simpel: Waarin jij zelf wilt! Kijk eens op een crowdfunding website in de sector die jij interessant vindt en de ideeën zullen je om de oren vliegen. Zo keek ik, sinds ik in de beveiliging werk, in deze sector en ze hadden van alles. Van mistgeneratoren tot innovatieve alarmsystemen en van high-tech camera’s tot snufjes waarvan ik nog steeds niet weet wat het nou was. Lees er een paar goed door en kies dan voor het project waarvan jij gelooft dat het succesvol is.

Hoeveel geld stop jij erin?

Ook dit mag jij helemaal zelf bepalen. Afhankelijk van hoe geweldig jij het project vindt en hoe graag je de onderzoeker wilt helpen, kun je een bedrag bepalen dat jij wilt investeren. Het hoeft echt niet veel te zijn. Dit is namelijk het hele idee van crowdfunding: Samen staan we sterker. Als iedereen maar een klein beetje inlegt, kun je een groot bedrag verzamelen en zo grote dingen bereiken. Al is het dus maar het geld dat je van die ene tante voor je verjaardag hebt gekregen: Alle beetjes helpen!

Geef een reactie