Adidas

De collectie van Adidas raakt nooit uit de mode

Blog

Adidas is één van de bekendste sportmerken. Het merk is wereldwijd bekend als het merk met de 3 klassieke strepen. Het is van oorsprong een Duits bedrijf en vernoemd naar de oprichter Adolf Dassler. Het merk heeft drie vaste kledinglijnen en ontzettend veel sportproducten. Het bladvormige logo representeert de klassieke collectie van Adidas Originals. Veel van de producten van Adidas zijn grotendeels onveranderd gebleven, maar worden nog steeds veel gedragen. Het is erg geliefd onder een grote groep mensen. De producten van Adidas raken niet uit de mode. Zelf ben ik ook een groot liefhebber van de stijl en van de kleding van Adidas. Mijn kledingkast hangt vol met spullen van het merk met de 3 klassieke strepen. In dit blog vertel ik een stukje over de geschiedenis van het merk en waar ik mijn spullen tegenwoordig online koop.

Geschiedenis van Adidas

Het sportkledingmerk is van oorsprong een Duits bedrijf. De geschiedenis van het merk heeft veel te maken met de geschiedenis van Duitsland. De gebroeders Rudolf en Adolf Dassler begonnen in 1920 met het maken van schoenen. Ze gingen daarmee door totdat de Tweede Wereldoorlog tot stand kwam. Rudolf was toentertijd een actievere nazi dan Adolf. Dat heeft tussen de broers voor veel onenigheid gezorgd en uiteindelijk tot een grote ruzie. Na de Tweede Wereldoorlog verliet Rudolf het bedrijf en is toen aan de andere kant van de stad het merk Puma begonnen. Dat laat duidelijk de mate van rivaliteit zien tussen zowel de broers als hun merken.

Kledingkast vol met Adidas

Zoals ik al eerder zei, ben ik een groot liefhebber van de producten van Adidas. Ik heb enorm veel verschillende kledingstukken en sportproducten van het merk. Mijn kledingkast hangt er vol mee. Mijn lievelingsstuk is het trainingspak dat vernoemd is naar de voetballer Beckenbauer. Dat bestaat uit de track top en de trackpants. Het zit enorm comfortabel en ziet er ook nog eens heel gaaf uit met het klassieke bladvormige logo. Verder heb ik ook nog andere kledingstukken, sportspullen en een aantal sneakers. Je kan wel zeggen dat ik een fan ben van het bekende Duitse sportkledingmerk.

Koop de Adidas producten online

Ik ga niet zo vaak meer naar een fysieke winkel voor het kopen van mijn kleding. Ik koop juist vaker mijn spullen online. De winkel waar ik tegenwoordig terecht kan voor mijn Adidas producten is Freshcotton. Ze beschikken over de nieuwste en meest populaire collecties. De webshop hanteert gratis verzending en beschikt over een goede beoordeling van hun klanten.

Geef een reactie