verbouwing

Zo plan je jouw wow verbouwing

Blog

Je kunt ook in de winterperiode van alles aan je huis doen. Het ligt er maar net aan wat je zelf wilt veranderen. Of je nu maar een kleine ruimte wilt aanpakken of meteen het hele huis, ook in de winter kan het allemaal. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel iets wilt veranderen, maar nog niet precies weet wat. Ik help je graag met de weg naar jouw winterverbouwing. Als je nu het idee hebt dat het tijd is voor verandering kun je vandaag alles lezen over hoe je een verbouwing kunt plannen.

Zo zet je de eerste stap

Een huis verbouwen zonder van tevoren een goed plan te maken is niet handig. Na elke stap moet je dan weer nadenken over wat er zal volgen en iedereen weet dat je zo langer bezig bent. Om dit te voorkomen bespreek ik in deze blog met je hoe jij tijd kunt besparen tijdens je verbouwing. Het allereerste dat je moet doen is het maken van een ”te doen” lijstje. Je houdt zo het overzicht en je kunt zonder al te veel pauzes en gedoe je verbouwing (laten) uitvoeren.

Waar bewaar je losgekomen puin?

Bij het verbouwen van welke plek dan ook komt er een hoop afval vrij. Ook voor jouw verbouwing is het daarom verstandig om hier iets voor te huren. Online kun je een puincontainer huren om al het afval weg te gooien. Je hoeft er na het bestellen niet eens lang op te wachten, want je krijgt de container de volgende dag al thuis. Mocht je het (ondanks mijn tip voor een lijstje) vergeten, ben je zelfs een dag van tevoren niet te laat. Zo een container kan op de meeste plekken trouwens ook nog gewoon voor de deur geplaatst worden. Check voordat je er een gaat huren even of dit van de gemeente mag.

Hulp van alle kanten

Iedereen pakt een verbouwing op een andere manier aan. Het zou kunnen dat jij een hoop mensen kent die goed zijn in het vak en je graag willen helpen. Dat geldt alleen niet voor iedereen en dus is het in de meeste gevallen zo dat je vakmannen moet zoeken om tijdens de verbouwing een mooi resultaat te krijgen. Na het maken van je lijstje en het vaststellen van een begin en einddatum voor de verbouwing ga je op zoek naar vakmannen voor de uitvoering. Kortom, ga meteen aan de slag (al duurt het nog even voordat de heisa begint) en voorkom tijdnood.

 

 

Geef een reactie