Ray-Ban

Je ogen, je alles

Blog

Soms kan ik best wel een sloddervos zijn. Dat is op zich niet erg en ik houd er ook rekening mee. Zo koop ik normaal gesproken niet echt dure dingen. Vaak omdat ik ze al snel kwijt ben of omdat ik er niet zo zuinig op ben. Toch lijkt het alsof ik het de laatste tijd wel aan het veranderen ben. Zo koop ik kwalitatief wat betere spullen en gaan ze dus ook langer mee. Mijn laatste wat duurdere aankoop was een zonnebril van Ray-Ban.

Op vakantie

Binnenkort ga ik op vakantie naar de zon om de koude winter in Nederland even ver achter me te laten en te genieten van de zonnestralen. Meestal let ik goed op als ik in de zon ben en zorg ik dat ik ingesmeerd ben.
Vaak kocht ik goedkope zonnebrillen omdat ik ze meestal kwijt raakte of er op ging zitten. Natuurlijk deed ook niet heel erg mijn best om goed op ze te passen. Laatst ben ik door een gesprek met een vriend van gedachten gaan veranderen. We spraken over het feit dat ik vond dat ik me altijd goed beschermde tegen de zon. En dat klopt ook wel tot op zekere hoogte.

Na het gesprek werd mij duidelijk dat het heel belangrijk is voor je ogen om een goede zonnebril te hebben. Dan bedoel ik natuurlijk niet dat een hip en fashionable montuur belangrijk is. De glazen zijn het belangrijkst. Uv-straling is namelijk niet alleen schadelijk voor de huid maar ook voor de ogen.

Tips voor aanschaf

Er moet op de bril staan dat hij 100% beschermt tegen UV. UV 400 kan ook een goede aanduiding zijn. De glazen moeten groot genoeg zijn om je ogen te bedekken. Je kan het beste kiezen voor een zonnebril met markering CE 3. Dit heeft te maken met de absorptie van het licht. Verder is het belangrijk dat de glazen van onbreekbaar polycarbonaat zijn. Het kan prettig zijn om gepolariseerde glazen te hebben maar dat is niet noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld rustig naar de glinstering van de zee kunt kijken.

Hoewel je dus op veel zaken moet letten voor de aanschaf van de zonnebril heeft het mij wel wakker gemaakt. Schade aan je ogen ontdek je vaak pas op latere leeftijd. Het is dus belangrijk om op jongere leeftijd goed voor je ogen te zorgen zodat je goed kunt blijven zien.

Merkbril?

Hoewel het niet noodzakelijk is een merkbril te kopen, hebben deze merken meestal wel de glazen die aan bovenstaande tips voldoen. Voor mijzelf kwam ik dus uit op een Ray-Ban maar dat had ook een andere kunnen zijn.

Geef een reactie